Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Suratsız takdirde meselelevini adına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere dikkat edilmeli?;
Bu sebeple çatı içre herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın bapsı özellikleri ortada;
Yangın kapımızdan birisi sıkıntı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.
Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.
Ekseri yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.
Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu hatmızda;
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın kapısı Adana alım satıminiz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde Yangın çıkış kapısı istanbul ele alacağız.
Sertifikasız yangın bapları da isabetli maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları midein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir almaşık sunar.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına peklik dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde bulunan insanların ve başka aktifların yangın yahut rastgele bir evgin hava esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, gestaltlması zorunlu, strüktürların vazgeçilemez unsurları ortada bucak almaktadır.
Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bentlı olarak birkaç farklı saye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip müsaade olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.
Bu yöntem ekseriya evgin bir durumda hızla açılabilen son çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriyetle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlar.
Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.